Lamele de ștergătoare

Ștergătoarele de parbriz joacă un rol esențial în siguranța la bordul vehiculului. Acestea vă permit să mențineți o vizibilitate bună în timp ce conduceți, în ciuda ploii și a stropilor care pot apărea, de exemplu atunci când vă deplasați în spatele unui vehicul în condiții meteorologice dificile - de la ploaie la furtuni de zăpadă.

Ca regulă generală, ștergătoarele de parbriz sunt fabricate din cauciuc și se deteriorează din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile precum zăpada, gheața și temperaturile ridicate.
În plus, murdăria poate deteriora ștergătoarele.

Recomandarea noastră

Ștergătoarele de parbriz sunt fabricate din cauciuc natural și, atunci când sunt în aer liber, se deteriorează în timp. Semnele care indică uzura lor sunt:
  • zgârieturi evidente pe parbriz
  • parbriz murdar în timp ce ștergătoarele sunt în funcțiune

Recomandăm schimbarea lor o dată pe an.

article image
TRUCURI ȘI LUCRURI INTERESANTE DESPRE AUTOVEHICULE PE CARE ORICE ȘOFER ADEVĂRAT AR TREBUI SĂ LE CUNOASCĂ

Geamuri aburite, zăpadă, faruri murdare, drumuri inundate: ne putem confrunta cu multe probleme în timpul deplasării cu un autovehicul. De multe ori, a ști cum să reacționăm în anumite condiții, ce trucuri și stratageme să folosim, și chiar cunoașterea câtorva lucruri interesante despre autovehicule ne pot fi de un real folos. 

Așadar, iată câteva trucuri, lucruri interesante despre autovehicule și câteva sfaturi inteligente și mai puțin cunoscute care contribuie la minimizarea stresului, reducerea cheltuielilor și îmbunătățirea experienței de conducere.


CUPRINS

Lucruri interesante despre autovehicule: zăpadă și gheață: cum procedăm?

Lucruri interesante despre autovehicule: ce facem în caz de inundații? 

Sfaturi mai puțin cunoscute: lichid de spălat vase pe geamurile autovehiculului…

... și pastă de dinți pe faruri!

Lucruri interesante despre autovehicule: cum remediem singuri zgârieturile sau fisurile de pe parbriz

Trucuri și informații interesante despre autovehicule pe care probabil nu le cunoașteți


Lucruri interesante despre autovehicule pe care orice șofer adevărat ar trebui să le cunoască: zăpadă și gheață: cum procedăm?

Grindina, ploaia, vântul și zăpada pot fi periculoase chiar și pentru cei mai experimentați șoferi: trebuie să știți cum să faceți față acestor provocări, pentru a preveni riscul de apariție a unor probleme și de producere a unor accidente.

Primul pas este, fără îndoială, verificarea stării frânelor și a sistemului electric, dar mai există un mic truc pentru a menține buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz: trebuie doar să le țineți ridicate când autovehiculul este staționat, pentru a preveni acumularea de zăpadă sau gheață pe acestea, care îngheață și întărește cauciucul. De asemenea, se recomandă să evitați folosirea ștergătoarelor de parbriz acoperite de zăpadă înainte de a le curăța bine. Și duzele de pulverizare trebuie să fie ajustate.

În plus, dacă temperatura scade sub punctul de îngheț, se recomandă să utilizați antigel pentru a preveni înghețarea apei din conducte folosită la curățarea parbrizului. 

O mică informație interesantă despre lumea autovehiculelor de reținut în aceste cazuri: este util să parcați întotdeauna autovehiculul cu partea frontală orientată spre est, pentru ca soarele care răsare să încălzească parbrizul și să topească mai repede zăpada.

În sfârșit, orice șofer ar trebui să aibă întotdeauna în autovehicul câteva accesorii valoroase, cum ar fi: mănuși termice pentru montarea lanțurilor antiderapante, o racletă pentru îndepărtarea gheții de pe parbriz, o lopată mică pentru a îndepărta zăpada de pe drum, dacă este necesar.


Lucruri interesante despre autovehicule: ce facem în caz de inundații? 

Când vorbim de lucruri interesante despre autovehicule, schimbările climatice joacă un rol important: în ultimii ani, acestea au provocat o instabilitate meteorologică tot mai mare, în special în ceea ce privește ploaia. Riscul de inundații este din ce în ce mai prezent, în special în anumite locuri. Prin urmare, este esențial în aceste cazuri să luăm câteva mici măsuri de precauție în timpul conducerii, pentru siguranța noastră și a celorlalți ocupanți ai autovehiculului. 

În primul rând, dacă drumul este inundat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă întoarceți. Dacă nu vă puteți întoarce, trebuie să opriți autovehiculul și să mergeți într-un loc sigur.

De asemenea, este important să mențineți radioul pe posturile care transmit informații din trafic, să evitați podurile și pasajele subterane, să reduceți viteza și să evitați frânările bruște și fenomenul de acvaplanare. Dacă nivelul apei crește și mai mult, este bine să descuiați ușile și să deschideți geamurile, astfel încât să puteți ieși ușor din autovehicul dacă este nevoie.

Un parbriz aburit poate fi, de asemenea, foarte periculos, deoarece vă împiedică să aveți o vizibilitate clară asupra drumului. Pentru această „neplăcere” există un truc foarte simplu: umpleți un ciorap vechi cu mult nisip curat pentru pisici (da, ați înțeles bine!) și faceți-i un nod; apoi, puneți-l într-un alt ciorap și legați-l și pe acesta. Acum, puneți ciorapul pe planșa de bord, astfel încât să nu vă încurce în timp ce conduceți, și parbrizul nu se va mai aburi.


Lichid de spălat vase pe geamurile autovehiculului…

Iată un sfat mai puțin cunoscut: lichidul de spălat vase este foarte util pentru înmuierea și îndepărtarea murdăriei de pe geamuri și de pe parbriz. Ei bine, da: ștergeți unde este nevoie cu o lavetă și apă caldă, apoi clătiți și aplicați produsele anti-halo obișnuite.

... și pastă de dinți pe faruri!

În plus, dacă nu aveți la dispoziție produse de curățare specifice și farurile autovehiculului sunt foarte murdare (în special din cauza depunerilor de grăsime și a resturilor de insecte), le puteți curăța foarte bine cu banala pastă de dinți. Cum? Aplicând-o pe suprafață cu o periuță moale, lăsând-o să acționeze câteva minute și apoi clătind cu apă din abundență.


Lucruri interesante despre autovehicule: cum remediem singuri zgârieturile sau fisurile de pe parbriz

Dacă observați o fisură în parbriz, aceasta ar trebui remediată înainte să se mărească: este de ajuns o lovitură sau o groapă și sticla se poate sparge complet. Sfatul nostru, bineînțeles, este să apelați la un specialist , dar dacă fisura este mică, puteți folosi două mici trucuri: dacă zgârietura este mică și subțire, puteți folosi pastă de dinți (din nou!) pentru a o repara sau măcar acoperi;

dacă însă zgârietura este ceva mai mare, puteți folosi ojă transparentă: după ce ați curățat parbrizul și l-ați lăsat să se usuce, aplicați oja de-a lungul fisurii. După ce se usucă, folosiți puțin șmirghel fin pentru a îndepărta excesul de ojă.


Trucuri și informații interesante despre autovehicule pe care probabil nu le cunoașteți

Printre lucrurile interesante despre autovehicule, un truc deosebit de util se referă la dezodorizarea habitaclului: dacă nu doriți să folosiți clasicele odorizante, care provoacă adesea o stare de amețeală și uneori sunt chiar iritante, puneți șervețele parfumate în duzele de aer condiționat înainte de a porni sistemul de climatizare.

În doar câteva minute veți simți un parfum proaspăt în întregul habitaclu.


Un ultim lucru deosebit de interesant despre autovehicule: în cazul unor temperaturi deosebit de scăzute, este posibil ca un autovehicul lăsat afară noaptea să fie acoperit dimineața cu un strat subțire de gheață.

Acesta devine o problemă în cazul în care gheața blochează ușile și mecanismul de închidere centralizată, lucru care se întâmplă des sub o anumită temperatură exterioară.

O soluție ar fi deblocarea ușilor prin introducerea cheii, însă această operațiune ar putea fi dificilă dacă și mecanismul a înghețat. În aceste cazuri există un truc simplu: pulverizați puțin alcool sau dezinfectant în încuietoare și pe cheie. Alcoolul – care se regăsește și în spray-urile și gelurile dezinfectante – are capacitatea de a topi gheața în câteva secunde. 


Programați-vă la cel mai apropiat service auto MOTRIO cu doar câteva clicuri!